П`ятниця, 26.04.2024, 14:08
Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 14 » Всеукраїнський фестиваль Розстріляна молодість
11:24
Всеукраїнський фестиваль Розстріляна молодість

ІХ Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль вшанування воїнів України «Розстріляна молодість» пройшов на Житомирщині

              9 лютого у Житомирському українського музично-драматичного театрі      ім. І. Кочерги відбувся гала-концерт ІХ Всеукраїнського літературно-музичного фестивалю вшанування воїнів України «Розстріляна молодість». Відкрив захід голова оргкомітету, письменник, полковник СБУ у запасі, член Національної спілки письменників України Анатолій Шмалюк, який у лютому 2000 року заснував фестиваль, як обласний. Згодом став – Поліським регіональний, а у 2009-му році переріс у всеукраїнський. За роки існування до участі у фестивалі долучилися понад 5 тисяч творчих особистостей.

А у 2009-ому заходу присвоїли статус Всеукраїнського.                                                Організували та провели фестиваль Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості, управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації та за активним сприянням професійно-технічних навчальних закладів Житомирщини, управління культури Житомирської ОДА, Житомирської обласної ради, Українського державного центру позашкільної освіти, Міністерства освіти і науки України. На фестивалі були присутні начальник управління освіти – Шевчук Лариса Петрівна та заступник начальника - Липовецька Ольга Григорівна.

Фестиваль проводиться з метою військово-патріотичного виховання учнівської молоді на прикладах героїчної боротьби українського народу за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, а також для підтримки обдарованої молоді.

„Сьогоднішній гала-концерт із промовистою назвою „Розстріляна молодість” є яскравим свідченням того, що молодість не можна розстріляти, що життя продовжується. А з далекої і недалекої історії ми і наші діти винесли гіркий досвід війни, щоб більше ніколи не допускати подібних помилок, не бути учасниками міждержавних конфліктів і війн, щоб жити в мирі і достатку” – сказав Голова Житомирської обласної громадської організації ветеранів Афганської війни Павло Мєнтов.

Почесні гості та учасники фестивалю – воїни України, учасники АТО, діти загиблих героїв та переселенці. Головна мета фестивалю – військово-патріотичне виховання, популяризація серед учнівської молоді військової справи. Сьогодні вшановували пам’ять молодих хлопців з професійно-технічних навчальних закладів області, які віддали своє життя за Україну. Військове виховання піднімає бойовий дух не лише молоді, а й старшого покоління. Цього року у фестивалі взяли участь майже тисяча виконавців музичних і літературних творів на військово-патріотичну тематику з різних куточків України (Одеська, Сумська, Полтавська, Донецька, Рівненська, Кіровоградська, Хмельницька, Запорізька області)..

Фестиваль «Розстріляна молодість» у Житомирі об’єднав усю Україну.

Для участі у фестивалі конкурсанти подавали літературні твори, пісні, літературно-музичні композиції на військово-патріотичну тематику, присвячену воїнам-інтернаціоналістам. Організаційний комітет провів три відбіркові тури, в яких взяли участь більше тисячі професійних та самодіяльних поетів, композиторів, художників, співаків, народних і творчих колективів, колективів духових оркестрів, учнівська і студентська молодь.

У фойє театру була представлена виставка художньої фотографії, образотворчого мистецтва, технічної творчості та виступ зведеного духового оркестру Житомирського професійного політехнічного та Новоград-Волинського професійного ліцеїв. Виставку представили професійно-технічні навчальні заклади, Житомирська ОУБ ім. О.Ольжича, Центр творчості дітей і молоді та Центр науково-технічної творчості м. Житомира.

А напередодні фестивалю, гості з різних куточків України, відвідали Музей космонавтики ім. С.П.Корольова та мали змогу помилуватися прекрасними краєвидами Полісся.

Завдячуємо всім тим, хто брав участь у фестивалі, хто продовжує брати активну участь у розбудові держави, громадському житті, патріотичному вихованні молодого покоління України.

Фестиваль закінчився, але його відлуння є ще досі. І в серці кожного учасника, глядача залишилася частинка побаченого, почутого… До зустрічі у наступному році!

   

    

         

         

Переглядів: 337 | Додав: zhdbhtt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • ЖДБХТТ© Site by Vlad Voytovich© 2024©
    Конструктор сайтів - uCoz