П`ятниця, 29.03.2024, 14:23
Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Лютий » 12 » Пройшов VII Всеукраїнський фестиваль вшанування воїнів України "Розстріляна молодість"
17:03
Пройшов VII Всеукраїнський фестиваль вшанування воїнів України "Розстріляна молодість"

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і виведення радянських військ з Афганістану, 11 лютого в Житомирі пройшов VII Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Розстріляна молодість». Організатори фестивалю - Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості (директор - Ткачук Неля Дмитрівна), Житомирський професійний ліцей харчових технологій.

Уже 16-й рік поспіль фестиваль збирає воїнів-інтернаціоналістів, вдів, дітей загиблих героїв, воїнів Збройних сил України, учасників АТО, щоб вшанувати подвиг воїнів і привернути увагу суспільства до проблем військових та їх сімей. Відкриваючи фестиваль, його засновник - директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій, полковник СБУ у запасі Анатолій Шмалюк сказав: «Цей фестиваль 2000 року зароджувався як фестиваль вшанування воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів та учасників бойових дій Другої світової війни. Сьогодні в нашу новітню історію увійшли трагічні рядки, пов'язані з Кримом і Сходом України, де загинуло 27 хлопців - вихованців професійно-технічних навчальних закладів області ».

Перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма в вітальному слові зазначив: «Саме афганці два роки тому першими вийшли на Майдан, першими разом з добровольцями і волонтерами пішли на схід України, щоб захищати нашу державність. Воїни-афганці свого часу навчалися на прикладах своїх батьків-учасників Другої світової війни. Сьогодні учасники антитерористичної операції вчаться на прикладах воїнів-інтернаціоналістів. Низький уклін і шана всім нашим воїнам ».

Цього року у фестивалі-реквіємі свою творчість представили колективи з 17 областей України. В рамках фестивалю гості та учасники ознайомилися з виставкою художньої фотографії, декоративно-прикладного та образотворчого мистецтв.

Переглядів: 401 | Додав: zhdbhtt | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • ЖДБХТТ© Site by Vlad Voytovich© 2024©
    Конструктор сайтів - uCoz