Четвер, 25.04.2024, 00:06
Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості
Вітаю Вас Гість | RSS

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 11
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Архів матеріалів

Напередодні Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і виведення радянських військ з Афганістану, 11 лютого в Житомирі пройшов VII Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Розстріляна молодість». Організатори фестивалю - Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості (директор - Ткачук Неля Дмитрівна), Житомирський професійний ліцей харчових технологій.

Уже 16-й рік поспіль фестиваль збирає воїнів-інтернаціоналістів, вдів, дітей загиблих героїв, воїнів Збройних сил України, учасників АТО, щоб вшанувати подвиг воїнів і привернути увагу суспільства до проблем військових та їх сімей. Відкриваючи фестиваль, його засновник - директор Житомирського професійного ліцею харчових технологій, полковник СБУ у запасі Анатолій Шмалюк сказав: «Цей фестиваль 2000 року зароджувався як фестиваль вшанування воїнів-інтернаціоналістів, ветеранів та учасників бойових дій Другої світо ... Читати далі »

Переглядів: 403 | Додав: zhdbhtt | Дата: 12.02.2016 | Коментарі (0)

      25 грудня ц.р., на Католицьке Різдво, фольклорно-етнографічний колектив "Житомирянка" Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості (директор - Ткачук Неля Дмитрівна) завітали в Житомирський військовий госпіталь з Новорічно-Різдвяними вітаннями, колядками. Учасники АТО, які проходять лікування та реабілітацію, залишилися задоволені, а учні подарували їм ще на довго неймовірний новорічний настрій.

Прикріплення: Картинка 1 ·Картинка 2
Переглядів: 368 | Додав: zhdbhtt | Дата: 25.12.2015 | Коментарі (0)

У грудні 2015р. з метою розвитку творчих здібностей учнів, формування національно-культурної свідомості учнівської молоді, популяризації традиційних народних ремесел, виховання почуття поваги до духовної спадщини українського народу Житомирським державним будинком художньої та технічної творчості проведено обласний конкурс декоративно-ужиткового мистецтва «Творчі скарби України» серед учнів професійно-технічних навчальних закладів.

У конкурсі брали участь учні з 12-ти  професійно-технічних навчальних закладів області:  ДНЗ «Житомирське вище професійне училище будівництва і дизайну», Головинського вищого професійного училища нерудних технологій, Бердичівського професійного будівельного ліцею,  ПТУ № 5 м. Житомира, № 12 м. Бердичева, № 16 м. Коростеня, ДПТНЗ «Житомирське вище професійне училище сервісу і дизайну», Баранівського професійного ліцею,  вищого професійного училища Житомирського дер ... Читати далі »

Переглядів: 402 | Додав: zhdbhtt | Дата: 21.12.2015 | Коментарі (0)

У жовтні-листопаді проходив огляд музеїв при ПТНЗ. Організатор - Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості.

В професійно-технічних навчальних закладах області діє  25 музеїв та музейних кімнат, що на 5 музев більше у порівнянні з відомчою реєстрацією у 2010 році. З них: 16 музеїв різних профілів: історичного профілю – 2, етнографічних – 7, військово-історичних – 5, галузевого профілю -2.

Впродовж 2010-2015 рр. створені нові музеї: етнографії та фольклору рідного краю в професійно-технічному училищі № 16 м. Коростеня, історії закладу в професійно-технічному училищі № 4 м. Бердичева, каменю в Головинському вищому професійному училищі нерудних технологій та музей радіотелевізійної апаратури в Житомирському вищому професійному училищі-інтернаті. Підсумки огляду показали, що музеї проводять значну роботу із залучення учнівської молоді до вивчення і збереження історико-культурної спадщини українського народу, активно організовую ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: zhdbhtt | Дата: 21.12.2015 | Коментарі (0)

У листопаді 2015р. за сприяння управління освіти і науки ОДА на базі Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості було підведено підсумки обласного конкурсу юних фотоаматорів "Моя Україно!". Організатор конкурсу - Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості. Метою конкурсу є привернення уваги учнівської молоді до унікального природного та етнокультурного потенціалу нашої Батьківщини та розкриття творчих здібностей юних вихованців. На конкурс було представлено біля 100 фотографій.Фотороботи подані за номінаціями: портрет, пейзаж, натюрморт, жанрове фото, макрофотографія. В номінації пейзаж було представлено найбільшу кількість робіт, саме в цьому розділі автори показують природу у всій її красі. Сучасні уявлення про пейзаж формувалися протягом століть з розвитком художніх прийомів для його зображення. У пейзажному творі особливе значення надається побудові перспективи і композиції виду, передачі стану атм ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: zhdbhtt | Дата: 21.12.2015 | Коментарі (0)

Обласний конкурс юних гумористів

«Посміхнемось щиро Вишні»

(в рамках Всеукраїнського)

           20.10.15 року на базі ДНЗ «Житомирське вище професійне училище будівництва і дизайну» було проведено обласний конкурс юних гумористів «Посміхнемось щиро Вишні».

Захід організовано та проведено Житомирським державним будинком художньої та технічної творчості з метою виявлення та підтримки талановитих дітей та молоді, розвитку їх творчих здібностей; виховання любові до рідного слова, до національної української класики; популяризації жанру художнього читання; популяризації творчості талановитого українського гумориста Остапа Вишні.

Конкурс проводився у  номінації «Вишн ... Читати далі »

Переглядів: 474 | Додав: zhdbhtt | Дата: 26.10.2015 | Коментарі (0)

21 жовтня ц.р. Житомирським державним будинком художньої та технічної творчості проведено обласний семінар керівників (завідувачів) музеїв при  професійно-технічних навчальних закладах Житомирщини "Удосконалення роботи музеїв. Проведення обласного огляду музеїв в ПТНЗ".                                                                           

Семінар проводився на базі ПТУ № 5 м.Житомира.   В ході практичної частини заходу учасникам семінару проведено екскурсію залами музейного комплексу «Славетна земля Поліська» ПТУ №5 м.Житомира.                        ... Читати далі »

Переглядів: 351 | Додав: zhdbhtt | Дата: 23.10.2015 | Коментарі (0)

ІНФОРМАЦІЯ

по проведенню   флешмобу

«МИ – МАЙБУТНЄ УКРАЇНИ!»

      15 жовтня 2015року з метою утвердження патріотизму,      залучення молоді до участі у збереженні і підтримці єдності українського суспільства, у громадському русі задля громадського миру і злагоди Житомирський державний будинок художньої та технічної творчості організував та провів на базі       Житомирського професійного ліцею  харчових технологій    флешмоб «Ми - майбутнє України!» Учні  професійно – технічних навчальних закладів демонстрували патріотичні виступи-заклики. 

        У заході брали участь творчі колективи:  Житомирського вищого професійного училища будівництва і дизайну, професійно-технічного училища №5 м. Житомира; ... Читати далі »

Переглядів: 435 | Додав: zhdbhtt | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)

       16 вересня в Житомирському державному будинку художньої та технічної творчості відбувся збір лідерів учнівського самоврядування аматорських колективів професійно-технічних навчальних закладів роботу яких координує   художній керівник Бахур Н.С..

  Головна мета збору - забезпечення розвитку лідерських навичок,реалізація можливостей лідерського та творчого потенціалу підлітків,  пошук нових форм, моделей роботи органів самоврядування.

           Учасників привітала директор Житомирського державного будинку художньої та технічної творчості Ткачук Н.Д, яка наголосила,  що учнівське самоврядування є незамінним помічником педагогів, сприяє формуванню в них громадянськості, організаторських здібностей, допомагає колективу в проведенні різноманітних заходів,а також виступає ініціатором  проведення с ... Читати далі »

Переглядів: 387 | Додав: zhdbhtt | Дата: 17.09.2015 | Коментарі (0)

     В рамках співпраці та обміну досвідом між Польщею та Україною у сфері управління освіти і науки Житомирської облдержадміністрації з  16 по 21 серпня  15р. в  місті Житомирі перебувала делегація освітян з м.Бидгоща (Польща) у складі:

- Piotr Straszewski – Dyrektor Miejskiego Osrodka Edukacji Nauczycieli, Bydgoszcz;  

-Janusz Tomas – Dyrektor Zespol Szkol Samochodowych w Bydgoszcz; 

- Mariola Tomas – wicedyrektor Zespoli Szkol nr 16, Bydgoszcz;

- Jacek Wasikowski – kierownik Szkolenia Praktycznego Zespol Szkol Samochodowych w Bydgoszcz.

  Впродовж неділі з делегацією співпрацювали професійно-технічні навчальні заклади; організовувались екскурсії та творчі зустрічі :

Переглядів: 446 | Додав: zhdbhtt | Дата: 20.08.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 »

Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Друзі сайту
  • Official Blog
  • uCoz Community
  • FAQ
  • Textbook
  • ЖДБХТТ© Site by Vlad Voytovich© 2024©
    Конструктор сайтів - uCoz